Söndag

Ledig och lugn söndag och eftersom förkylningen inte släppt ordentligt än var det välbehövligt. Förmiddagen blev promenad på 1,5 timme i fina höstvädret. Vi njöt allihop.

Eftermiddagen ägnades åt agilityträning med Emma och Siri. Oj så trevligt vi hade det! Min huvudvärk försvann i ett nafs och Kat & Siri var sådär ohämmat glada som bara de där två kan vara. Byggde en kombination som kunde varieras från ganska enkel till svårare, passade oss finfint med Siri – som fortfarande är ny på det här med agility, Kat – som har börjat få lite flyt och som behöver träna på det mesta och så Ila – som behöver träna både fartiga och lite enklare saker blandat med svårigheter. Emma och Siri börjar bli fantastiskt duktiga, det har hänt enormt mycket sen vi startade agilityprojektet i våras (!?)! Kommer bli hur bra som helst med tiden och det är otroligt roligt att följa er! =)

Kat visade upp okej med tryck och fart, urusel hoppteknik blandat med okej hoppteknik (och något enstaka men där hoppade hon ju riktigt bra! ) och ett riktigt fint slalom. Tror att den där slalompoletten börjar trilla ner på riktigt nu och ingen kan vara mer glad än jag för det! Som vi har slitit och kämpat… Slalomingångarna satt fint idag från både höger och vänster och jag kunde till och med bakombyta, halleda… Farten och tekniken var också betydligt bättre än sämre. Känns väldigt roligt med framsteg!

Ila gav som vanligt allt och lite till… Fick traggla lite starter…inget roligt. Men för övrigt fanns där inte direkt något att klaga på. Hon är duktig lilla loppan!  =)

Teo fick också köra kombinationen en gång och sen lydnadsträna sig lite. Metallen gick bättre (kryss i taket), körde några första skiften i fjärren med fin belöning – gick finfint, lite fritt följ, någon inkallning. Kändes väldigt bra men han var på gränsen till att slå över från glad och pepp till galen och utan verklighetsförankring – for upp några gånger och kampade vilt med min jackärm, bet mig i ryggen, studsade runt med minsta möjliga markkontakt… Men jag låter honom hållas för han är ju så sööööööt och det är ju trevligt att han gilllar att träna! =)

Efter tre timmar på brukshundklubben tyckte inte en endaste av mina hundar att de var färdigtränade, de vägrade som vanligt att lämna planen. Stod bara där och tittade på sin matte som gick mot bilen och ropade med sin gladaste inkallningsröst. Och när de väl blivit mutade att följa med till parkeringen var det ingen som ville hoppa in i bilen och följa med hem, de som annars kastar sig in i bilen och alltid är redo för ut och åka. Väljer att ta det som ett tecken på att de älskar att träna och som ett gott betyg på mina träningsmetoder, något annat (som köttbullar) kan det väl inte vara!? =)

 

Annonser

4 thoughts on “Söndag

  1. Låter som en härlig träning! Och vad jag ler igenkännande åt sista stycket, haha. När jag tycker att vi tränat jättefärdigt och massor, så kommer Spunk och frågar ”Och vad ska vi göra nu för kul då?”. Man kan inte annat än älska di där lurvbollarna 🙂

    • =) Det är så skönt att få bevis på att hundarna älskar träningen lika mycket som man själv gör! Och så är det ju himla charmigt med outtröttliga bergéer som skulle kunna jobba hur mycket som helst, det gillar jag. Hellre att där är för alldeles mycket energi i dem än för lite! =)

  2. Kändes som om det blev den bästa träningen hitintills! Kat visade massor av vilja och fart i slalomen, att säga mindre än så är att tala osanning – och det är fult att ljuga… Dessutom kändes det som om jag och Siri tänkte åt samma håll denna gång, trots närkontakt med hinderstöd!

    • Håller med i allt! Ni har verkligen utvecklats och nu får du känna på hur underbart det är när flytet och samarbetet att sätta en kombination eller bana kommer, det är lycka det! =) Börjar känna så med Kat också så smått och det är helt klart bästa känslan! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s