Agilitypepp

Fick till ett alldeles förträffligt bra agilitypass ihop med Emma & Siri idag! Det var liksom så bra att det sprudlade av lycka omkring oss! Det bjöds på fart- och svängträning till att börja med och Siri visade att hon har ett enormt tryck under tassarna och stor talang för det här med svängar. De löste det så fint, så fint, allt vad jag utsatte dem för!

Kat visade också tryck av sällan skådat slag! Hon kampade som en galning och kastade sig in i alla övningar med liv och lust och höll fokus så fantastiskt bra! Galet roligt att träna med henne när hon är som idag! Vi experimenterade lite med Aet och funderingarna är stora på hur man bäst får till running contacts där… Att investera i en balansbom och ett A för att fila på bästa metoderna under vintern hade ju liksom varit det allra bästa i hela världen. Kanske ska ta och köpa en lott och hoppas på storvinst… 🙂 Kat fick även träna slalom när Emma och Siri körde en kombination bredvid och vet ni vad – Kat blev inte det minsta störd utav det utan var helt fokuserad på sin uppgift, sin boll och på mig. Bara det gjorde min dag! Attans vad den där border collien har utvecklats det senaste och attans vad det gläder mig!

När Emma & Siri lämnat mig för jobb fick Ila också komma ut och träna ett pass. Ila fick träna på Jaakosar och Tyskar och lite annat smått och gott. När Ila kommer ut och hugger tag i kampleksaken och kampar, som om det gällde livet, så kan man inte annat än le och samtidigt bli lite nervös för hur man ska tackla allt det där galna som finns inuti den lilla kroppen. Hon är så otroligt intensiv att man nästan ramlar av stolen (om man nu hade suttit på en). Särskilt efter att ha suttit i bilen och gapat när Kat tränat… Hon känns lugn under uppvärmningspromenaden i skogen men väl på plan kastar hon av sig den lugna attityden och bjuder på allt och lite till. Men jag ska inte klaga, det är helt underbart att träna en hund som alltid ger precis ALLT, som alltid vill träna och som lär sig snabbare än blixten. Så ja, i princip allt vi gjorde gick finfint. Och Ila och jag skrattade ihop under hela träningen och bara njöt av att få träna och ösa på och inte spara det minsta på något krut över huvudtaget. Härligaste  träningen!

Annonser

3 thoughts on “Agilitypepp

  1. Underbart när man märker att det kommer bli ”en sån” träning, då de bara hugger efter kamptrasan och det sprutar gräs om fötterna och de är med på precis allt allt allt! Härlig känsla! 😀

  2. Det blev verkligen en fantastiskt bra träning! Fler sådana står på önskelistan…
    På kvällen berättades det stolt för husse i detalj hur duktiga vi var =)
    Fina fantastiska Kat ger till och med mig ett gott öga för bc – om det någon gång blir en sådan så ska den vara stöpt i Kat’s form helt enkelt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s