Om hundträning av småflickorna och om matteträning

Måndag och onsdag har de två småflickorna blivit tränade. Ila vilar på grund av sin tass som läker fint. Så snart är hon igång igen! Måndagen bjöd på en spontan snabbträning med Emma där fokus för en gång skull låg på lydnaden. Tre platser fick Siri och Kat göra, alla på runt en till två minuter. Insåg att det nog var första gången Kat låg i två hela minuter. Och bra låg hon också. Lite oroligt någon gång där hon vred på huvudet och la sig ner på höften. Men ändå, hon låg! Då finns det alltså hopp om en start i ettan i vår, kanske… Ett fint fritt följ med kommendering och ett klockrent läggande under gång blev det också. Därefter agility där hon också skötte sig fint. Nys fick testa lite byten runt slalom, däck, vipp och sen testade jag att lägga balansens uppfart på marken för att kika på hennes rörelsemönster. Har inte riktigt bestämt hur jag vill ha hennes kf… Vill jag ha 2×2, running eller båda?! Svåra beslut! Så om någon har tips eller tankar runt det som ni  vill dela med er av är det bara att skriva! Alla tips och funderingar tas tacksamt emot!

Igår tränade vi i ridhus med dåligt underlag så man orkade inte springa vidare långt. La fokus på däck och platt tunnel för Nys. Platten vänder hon gärna i första gången hon ska igenom, lyfter man sen den en gång och belönar tar hon den själv därefter. Hoppas få bort det där första stoppet snart, för antar att det inte gör sig så bra på tävling… Kat hoppade hemskt dåligt men hoppas att det berodde på underlaget. Får nog köra lite mer hoppteknik med henne ändå. Fast att det inte precis är min favoritövning. Slalom gjorde hon för dagen riktigt bra, vippen likaså. Ska bli spännande att se vad småflickorna har att ge på tävling, ser fram emot att få starta dem snart!

Träffade söte Jomgarden´s Qiuzz på träningen. Alldeles underbar liten och man kan ju inte bli annat än valpsjuk…

IMG_6337

Två pass på gymmet har jag minsann också hunnit med denna vecka. Totalt en mil på löpbandet, ett benpass och ett bicepspass. Det är nästan så att jag själv blir lite imponerad… Var en väldigt flitig gymbesökare med flera pass per vecka förra året men det hela föll i oktober någon gång och sen har jag inte hunnit med någon egen träning alls. Så det känns skönt att vara igång igen! Mysa inomhus har vi förstås också hunnit med, särskilt Ila och Kat som gärna ligger nära!

IMG_6342

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s