Träning och tävling

I fredags kväll styrde Sara och jag upp en agility- och lydnadsträning i Lotushallen för att vi inte tränat ihop på länge och för att vi så sällan är lediga samtidigt. Men fredagskvällar är de flesta lediga och vad passar då bättre än att att viga den åt sina hundar!? Träningen var  en sådan toppenträning att lyckan liksom hoppade omkring i bröstet och allt kändes FANTASTISKT! Kat gjorde sin bästa agilityträning någonsin med fart och driv och Nys var underbar. Småflickorna var faktiskt roligare att träna än Ila och det säger inte lite det!  Tänkte att det inte spelade någon roll i världen hur det skulle gå på tävlingen dagen därpå för ingenting skulle kunna ta ifrån mig den härliga känslan av att småflickorna börjar bli riktigt, riktigt duktiga!

Lördag och dags för klass ett-tävling i Halmstad hundarena. Jag hade i ett galet ögonblick anmält Nys och tänkt att man nog efter tre månader ihop är alldeles redo att ge sig ut på tävlingsbanorna… Mja, det kan väl hända att  det är lite tidigt men Nys är som sagt inte som alla andra och jag tänkte att det var dags att sätta lite press på oss… Platta tunneln och däcket oroade lite eftersom vi knappt tränat dem men det var bara att ge sig ut och prova vingarna. Gick banan, som var lätt och enkel och halleda vilken skillnad mot kluriga klass tre-banor som jag hållit till på det senaste. Detta var bara roligt och så otroligt skönt att slippa tänka en massa! Bara till att gå banan ett par varv och sen kunde man den (och glömde man bort den så var det liksom ändå hindret mitt framför näsan som skulle tas – från rätt håll till och med, underbart!). Ljudnivån och trängseln i hallen var inte att leka med, jag kände mig alldeles matt och slut i huvudet men mina duktiga hundar verkade inte bry sig nämnvärt. Tog ut och värmde upp Nys, ställde upp på startlinjen och kände faktiskt en liten nervös spagettikänsla i benen. Sen sprang vi. Och Nys var så duktig, hon sprang på som om det bara var vi där och ingen publik, ingen domare och inga nummerhållare. Hon såg liksom bara hindren och mig, underbara lilla hund! Väntade in henne vid däcket så att hon verkligen skulle ta det, skickade istället henne väldigt självständigt till slalom och ingången satt som en smäck. Sen dags för platta tunneln där det tog lite stopp och vi tappade lite tid. Men hon tog sig igenom och över sista hindret och sen var debuten över! Lycklig liten hund mumsade köttbullar och kampade och busade och jag kände mig precis lika lycklig över att vi just nollat vår första start tillsammans! Det räckte till en tredjeplats efter stora och mer rutinerade Madde och duktiga lilla Lyxx. Madde gick in på 23,20, Lyxx på 23,51 och Nys på 23,68. Sen var det över två sekunder till fyran. Så nu har Nys debuterat, nollat, kommit trea och plockat en pinne! Det ni! Jag är oerhört stolt och glad! Vi väntar några månader med att starta i agilityklass, har lite kf att träna in först…

IMG_6478

På eftermiddagen var det Kats tur att få springa och hon var också enormt duktig! Startade med agilityklassen där hon kom in fel i slalom, hoppade på mig på tillbakavägen och sen satte hon resten av banan. Så tio fel blev det. Men vad gör väl det när Kat sprang på riktigt fint, inte rev ett enda hinder och satte alla kf! Dock kände jag mig lite osäker på henne och handlade inte henne lika tydligt som jag handlade Nys. Så i hoppklassen var jag mer bestämd och fokuserad. Där kom vi till tredje sista hindret som var slalom innan det började strula. Jag gjorde ett dumt framförbyte som blev alldeles för sent och som tryckte henne förbi slalom. När hon sen kom in rätt höll jag mig för passiv så hon gick ur näst sista porten men då sprang vi bara vidare och diskade oss. Ångrar himlans mycket att jag inte litade på henne där för om jag inte lagt mig i kan det mycket väl hända att hon fixat slalom alldeles på egen hand. Så med Kat får det bli massor med slalomträning och jag ska öva på att lita mer på henne, hon kan ju! Och med Nys blir det platta tunneln-träning!

Jag är otroligt nöjd med båda hundarna och det var en riktigt härlig dag. Det är ju superskoj att tävla klass ett! Ser fram emot en riktigt rolig vår på tävlingsbanorna!

Det finns faktiskt en liten film på mitt och Nys lopp för den som vill kika… Det ser alltid ut att gå så långsamt på film men det gick ganska fort på riktigt, faktiskt. =)

 

Annonser

8 thoughts on “Träning och tävling

  1. Snyggt lopp och grattis till fin, fin debut! Jag var också där i lördags och jag tror faktiskt att jag såg dig, eller rättare sagt det var Nys jag såg. En så snygg Berger missar man ju inte. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s