Skadad Ila och SM-brons!

Det var länge sen något skrevs här trots att det varit agilitySM och allt. Det blev ett SM med väldigt blandade känslor. Ett SM som jag och Ila kämpat oss till under lång tid, kämpat oss till ett individuellt kval men mer glidit igenom lagkvalet där vi tog våra pinnar på väldigt få lopp. Tyvärr föll hela min värld i Halmstad fem dagar innan SM då Ila skadade sig. Vad som orsakat skadan vet vi egentligen inte, kanske var det en krasch in i ett hinder, kanske inte. Vi vet i alla fall att hennes luftstrupe perforerades och att det läckte ut luft under huden. Hon blev riktigt dålig och fick svårt med andning och syresättning.

Väl på jobbet såg det inte vackert ut på röntgen… Vi sövde henne och gick ner med kamera och tittade men såg bara svullnad. Jag var så rädd att hon inte skulle klara sig… Det var en riktigt tuff upplevelse. Jag älskar liksom den där hunden av hela mitt hjärta, Ila är väldigt speciell för mig. Tack och lov la svullnaden sig och sen dess har det gått ganska snabbt framåt med återhämtningen. Så nu hoppas vi att hon ska hålla även för agility och jag planerar att sätta igång henne så smått om en vecka då det gått en månad sen skadan.

Utan Ila på SM skulle det inte bli något SM trodde jag men mina fina lagkamrater övertalade mig att byta ut Ila mot Nys i laget så att jag fick uppleva SMkänslan trots allt. Efter lite tänkande fick det bli så. Och det ångrar jag inte! Även om Nys är väldigt grön och jag bara haft henne i åtta månader visste jag att hon skulle ge allt och göra så gott hon kunde. Det gjorde hon också! Tyvärr blev det några missar som mest berodde på mig och på att jag blev lite nervös och det är inte Nys van vid. Jag är trots allt oerhört nöjd med vår insats och känslan av att få springa på de härliga banorna, med superbra underlag och med största, bästa publiken var underbar. Vilken känsla alltså! Den känslan vill jag få igen och jag hoppas att vi ska lyckas kvala till fler SM! Jag var stundtals ledsen över att inte få köra Ila och det kändes så tomt att inte få starta individuellt men jag och Nys körde för Ila och jag är väldigt glad över plan B och över att Ila verkar krya på sig.

Att laget skulle sluta på bronsplats hade vi inte räknat med! Vi hade fem fel ( men andra eller tredje bästa tiden ) med oss från fredagen och låg sexa inför lördagen då vi också fick fem fel med oss. Så tio fel och många lag som låg på noll fel framför oss. Men det visade sig att många av dessa körde bort sig under finalen och till slut stod det klart att Lantzlaget tagit brons på SM 2013!  Vilken absolut underbar känsla och vilket fantastiskt lag jag har!  Det var riktigt häftigt! Som det kan bli liksom… 961983_10151485204946139_318215365_nVårt fina lag! Fast det känns fortfarande konstigt att se Nys och inte Ila på bilderna… IMG_3063IMG_3075På prispallen. Där vill jag stå igen! =) Båda systrarna fick såklart följa med upp! IMG_2041Systrarna fick dela på medaljen då de båda bidragit och kämpat för den! ❤

 

Annonser

One thought on “Skadad Ila och SM-brons!

  1. Hej!
    Vad skönt att höra att Ila är bättre och grattis till SM bronset!!!
    Hälsningar Anette A och Myzack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s